România trimite ajutoare în Siria: Ciucă face anunţul

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

CNSU a aprobat, joi, ajutorul pentru Siria prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională: corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, precum și conserve din legume.

CITEŞTE ŞI: Ciucă vrea aderarea rapidă la OCDE: Cel mai important obiectiv după NATO și UE!

„Dată fiind situația generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, astăzi, 9.02.2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea nou adoptată urmărind de o manieră prioritară sprijinirea Republicii Arabe Siriene, prin -bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve”, anunță Guvernul.

Ce va fi trimis

Potrivit anexei, ajutoarele constau, printre altele, în corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, precum și conserve din legume.

„Acestea vor puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situații de Urgență și Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naționale sau din alte surse, în funcție de necesități”, se arată în finalul comunicatului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.