Românca arestată în Danemarca s-a întâlnit cu familia la închisoare. Fratele ei: „E slăbită și descurajată”

FOTO: Arhivă personală
FOTO: Arhivă personală

Fratele româncei din Danemarca, arestată împreună cu soțul ei sub acuzația că și-ar fi lovit copilul, a fost în vizită la ea la închisoare. Acesta spune că tânăra este extrem de slăbită și descurajată. De asemenea, are probleme și pentru că nu se poate face înțeleasă pentru că nu stăpânește bine nici daneza, nici limba engleză.

Potrivit acestuia, româncei nu i s-ar fi comunicat că are dreptul să contacteze ambasada. A aflat asta abia duminică, atunci când a fost vizitată de un reprezentant al Ambasadei României în Danemarca. 

„A început să muncescă acolo pentru a cumpăra produsele de igienă necesare de la magazinul închisorii. E foarte greu că nimeni nu o înțelege. De câte ori încearcă să comunice ceva în engleza pe care o știe ea, cât de puțină este, nu a avut niciun rezultat. Nu am avut voie să vorbim despre nimic din anchetă pentru că este în desfășurare. De asemenea, polițistul ne-a spus că nu putem să o întrebăm nimic din momentul în care a fost arestată”, a declarat Beniamin Ciobotaru, fratele Soranei.

Părinții bebelușului au fost arestați în Danemarca după ce au ajuns la spital cu bebelușul lor în vârstă de patru săptămâni. Cei doi au fost puși în centre diferite. Medicii au devenit suspicioși după ce au văzut starea copilului și au apelat poliția.

Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga, a declarat că medicii suspectează că micul pacient ar suferi de „sindromul bebelușului scuturat”. Copilul este acum în afara pericolului de moarte, dar primește în continuare îngrijiri medicale, a precizat diplomatul român. El spune că autoritățile române ar putea cere repatrierea minorului pentru a fi încredințat familiei pe linie maternă din România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.