Robert Negoiţă, în vizorul procurorilor: Acuzat că ar fi îngropat deşeuri!

Robert Negoita

Ministerul Mediului anunţă că a fost depusă prima plângere penală pentru infracţiunea de îngropare de deşeuri, după ce pe un teren din incinta staţiei de sortare din Sectorul 3 ar fi fost îngropate deşeuri din construcţii, amestecate cu deşeuri din plastic, ceramică şi materiale lemnoase.

Comisarii Gărzii de Mediu au dat o amendă de 30.000 de lei.

Amendă

„Prima plângere penală pentru infracţiunea de îngropare de deşeuri. În urma unui control realizat în data de 5 mai, la staţia de sortare din Sectorul 3 al Capitalei, deţinută de SD3 SALUBRITATE ŞI DESZĂPEZIRE S3 S.R.L., comisarii din Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti au identificat un teren de aproximativ 4.000 mp, aflat în incinta amplasamentului, pe suprafaţa căruia există indicii clare că ar fi fost îngropate deşeuri din construcţii, amestecate cu deşeuri din plastic, ceramică şi materiale lemnoase”, au arătat reprezentanţii Ministerului Mediului, luni, într-o postare pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Robert Negoiță, anchetat penal pentru moartea a doi muncitori la lucrarea de la Biblioteca Națională

Conform sursei citate, comisarii de mediu au dat o amendă de 30.000 lei pentru funcţionarea fără autorizaţie de mediu – actul de reglementare fiind suspendat de instanţa de judecată – şi au înaintat organelor de cercetare penală o plângere pentru comiterea infracţiunii de îngroparea deşeurilor. Ministerul Mediului a amintit că, în 6 aprilie, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care incendierea sau îngroparea deşeurilor au devenit infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la trei la cinci ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.