Robert Negoiță, despre Darius Vâlcov: nu are o condamnare definitivă şi are prezumţia de nevinovăţie

Robert Negoiță

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri, la finalul CExN, întrebat dacă Darius Vâlcov ar trebuie să plece din funcţia de consilier al premierului Viorica Dăncilă, că acesta nu are o condamnare definitivă şi are dreptul la prezumţia de nevinovăţie.

„Darius Vâlcov nu ştiu să aibă vreo funcţie în partid. Nu are vreo condamnare definitivă şi irevocabilă. Şi în Constituţie, până la o hotărâre definitvă şi irevocabilă există prezumţia de nevinovăţie. Dacă nici simplu membru n-are voie să fie, haideţi să fim serioşi”

Întrebat dacă poate fi consilier în situaţia în care este condamnat în primă istanţă, Robert Negoiţă a spus: „Asta nu e funcţie politică. Nu poate partidul să decidă funcţia de la Guvern”.

Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier de stat în aparatul de lucru al primului ministru, a fost condamnat săptămâna trecută de instanţa supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.