Recursul procesului dintre Prefectura Vaslui şi CL Pungeşti privind gazele de şist, mutat la Bacău

Recursul procesului dintre Prefectura Vaslui şi Consiliul Local Pungeşti pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei, unde Chevron a făcut deja operaţiuni de explorare, va fi strămutat de la Curtea de Apel Iaşi la Bacău, în urma deciziei instanţei supreme, informează Mediafax.

protest-pungestiÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca procesul dintre Prefectura Vaslui şi Consiliul Local Pungeşti, pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei, să se judece la Curtea de Apel Bacău.

În fapt, magistraţii instanţei supreme au acceptat cererea formulată de Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” România, în calitate de recurent intervenient în dosarul care se afla pe rolul Curţii de Apel Iaşi din luna mai 2014.

Într-o primă instanţă, la judecata pe fond desfăşurată în urmă cu un an, Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză Prefecturii Vaslui, în procesul intentat Consiliului Local (CL) Pungeşti care, în 17 octombrie 2013, a interzis explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei, hotărâre considerată ilegală de către magistraţii vasluieni.

Prefectura Vaslui a dat în judecată, în 4 noiembrie 2013, Consiliul Local Pungeşti, după ce unitatea administrativă în cauză a adoptat, în urma amplelor proteste de la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, o hotărâre prin care a interzis explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.