Rectificare bugetară. Bani mai mulți pentru administrația locală, mai puțini pentru Transporturi

A doua rectificare bugetară din acest an „este una pozitivă şi reprezintă o imagine foarte bună asupra modului în care am gestionat banii publici şi o bună evoluţie a economiei”, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

„La Sănătate, s-au alocat credite de angajament în sumă de 2,21 miliarde de lei în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat, pentru aria terapeutică hepatită cronică. Aceste alocări bugetare vor permite continuarea tratamentului pentru pacienţii cu ciroză hepatică aflaţi în stadiul F4 şi extinderea programului pentru pacienţii cu ciroză hepatică stadiile F2 şi F3”, a declarant Anca Dragu.

Pentru Ministerul Agriculturii a fost asigurată suma de 1,09 miliarde de lei pentru plăţile finale aferente schemelor de plăţi directe pentru campania agricolă din 2016. De asemenea, ministerul a redistribuit din bugetul propriu 85,7 milioane de lei pentru plata subvenţiilor în agricultură.

„Pentru investiţii la nivel local avem o alocare suplimentară de 1,25 miliarde de lei, sume care vor acoperi plăţile necesare până la final de an ale proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şcolare şi de drumuri”, a mai spus Anca Dragu. Alte 47,9 milioane de lei au fost realocate la această rectificare bugetară pentru finanţarea Acordului de împrumut „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”. Suma va fi folosită pentru închiderea proiectului finanţat din credite externe rambursabile.

„Susţinem proiectele finanţate prin administraţia locală. Menţionez cele două programe: 14,7 milioane de lei pentru programul-pilot Masa caldă şi 4,1 milioane de lei pentru programul Fructe în şcoli”, a mai spus ministrul.

„S-au făcut economii la Ministerul Finanţelor Publice 1,18 miliarde de lei, la Ministerul Transporturilor au fost identificate economii în sumă de 254 milioane de lei, Ministerul Apărării Naţionale a identificat 359,8 milioane de lei, bani care nu mai pot fi utilizaţi până la finele anului pentru cheltuieli cu bunurile şi serviciile şi cheltuieli de capital. Însă pentru Apărare propunem totuşi credite de angajament în valoare de 5 miliarde de lei pentru demararea achiziţiilor de tehnică şi de echipamente specifice. De asemenea au făcut economii Ministerul Mediului, economii de 49,6 milioane de lei la proiecte cu finanţare din fonduri europene”, a mai arătat Anca Dragu.

Ministrul a mai anunţat că proiectul privind legea salarizării publice „nu va fi aprobat de actualul Guvern”. „Pentru anul viitor există circa trei miliarde de lei pentru cheltuieli salariale. Anvelopa bugetară este de 60,9 miliarde de lei faţă de circa 58 de miliarde de lei în 2015. Lucrăm la bugetul pe 2017 şi, conform legii, bugetul trebuie aprobat de noul Guvern”, a precizat Anca Dragu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.