Reciclare și Curățenie Urbană în pași de dans, la Sectorul 5

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Sectorului 5 aduce muzica, bucuria și dansul în parcuri, prin intermediul proiectului „Dansând pentru Viitor: Reciclare și Curățenie Urbană”.

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” i-a invitat pe bucureșteni să iasă la o plimbare în aer liber, să se bucure de soare și de toamna târzie, împreună, pentru un corp sănătos și un viitor mai armonios.

„Oricât de frig ar fi afară, noi cunoaștem secretul unui corp bine încălzit. Prin exercițiile de încălzire pe care le facem, creștem buna dispoziție și pregătim musculatura pentru flash-mobul Dansând pentru Viitor: Reciclare și Curățenie Urbană”, arată Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

În perioada 4 – 19 noiembrie, în Sectorul 5, tineri gimnaști de performanță vor susține o serie de flashmob-uri și vor putea fi urmăriți în diferite zone ale Capitalei.

Proiectul „Dansând pentru Viitor: Reciclare și Curățenie Urbană” își propune să promoveze responsabilitatea socială și conștientizarea față de impactul pe care deșeurile și poluarea îl au asupra mediului urban și să sensibilizeze populația din Sectorul 5 asupra importanței reciclării și a păstrării curățeniei în oraș cu ajutorul unei serii de flashmob-uri (mini spectacole de teatru dans) ce vor sublinia prin elementul artistic-spectacular nevoia de educație și responsabilizare comunitară cu privire la problemele legate de mediu.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă 2023, în baza Ordonanței 51/1998.

Asociația pentru Cooperare Europeană Ovidius (ACEO) este partener în acest proiect. Prin dans și prin implicarea activă a tinerilor pasionați de această artă, ACEO dorește să contribuie la dezvoltarea unui mediu înconjurător mai armonios, pe care să îl îndrăgească toți locuitorii săi. Astfel de manifestări artistice pot milita pentru creșterea respectului față de oraș, punând accent pe responsabilitatea pe care o avem față de viitorul tinerelor generații.

Misiunea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 are rolul de a identifica și aborda nevoile culturale ale comunității reprezentate, de a susține proiecte, manifestări și activități culturale locale și de a fi, în general, un catalizator cultural comunitar – permițând formarea și consolidarea unei identități culturale locale.

Promovarea interacțiunii culturale între grupuri diferite provenind atât din interiorul, dar mai ales din exteriorul comunității în vederea susținerii toleranței culturale, a dialogului și a solidarității, dar și a asigurării permisibilității comunicative între diferitele medii socio-culturale, țintind spre dizolvarea problemelor etnice și sociale prin cultivarea spiritului civic;

Protejarea și susținerea libertății de creație, înțeleasă ca drept la exprimare artistică (materializarea într-o formă artistică a unei opinii/poziționări față de anumite lucruri/fapte/acțiuni), în conformitate cu art. 33 al Constituției României și a normelor internaționale, pentru perfecționarea și formarea tinerilor în domeniile artistice și asigurarea performanței în creativitate, cultură și educație, dar și pentru validarea expresivității artistice și dezvoltarea culturală și artistică multivalentă;

Susținerea accesului liber și a oportunităților egale la cultură, sport și educație continuă, oferind condițiile necesare însușirii valorilor, exprimării artistice libere și participarii la manifestări și programe culturale, de dezvoltare, creative și educaționale, crescând gradul de acces și participarea cetățenilor la viața culturală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.