Răzvan Cuc, despre autostrada Ploieşti-Braşov: Vom semna contractul până la sfârşitul anului

Răzvan Cuc
Ce promisiuni mai face ministrul Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat, marţi, la Braşov, că pe noua procedură, după ce a fost declarată obiectiv strategic de interes naţional, va fi semnat contractul cu un prestator până la sfârşitul acestui an pentru Autostrada Ploieşti-Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aflat, marţi, în judeţul Braşov pentru a verifica stadiul lucrărilor la DN 73, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că pe noua procedură, după ce a fost declarată obiectiv strategic de interes naţional, va fi semnat contractul cu un prestator până la sfârşitul acestui an, deoarece procedura de achiziţie este mult simplificată şi mai rapidă.

„Va fi o procedură mai simplificată de achiziţie, similară procedurilor care sunt desfăşurate de Ministerul Apărării Naţionale, mult mai rapidă. (…) Estimez că până la sfârşitul acestui an avem contractul semnat cu un prestator”, a declarat ministrul.

El a mai spus că decizia s-a luat deoarece negocierile cu consorţiul chinezo-turc ar fi prelungit termenul de începere a lucrărilor, iar guvernul trebuie să ia măsuri radicale acum pentru implementarea obiectivelor de infrastructură.

Advertisement

„Dorinţa mea a fost s-o facem pe buget de stat, pentru că se poate face, impactul este multianual. Eu m-am bucurat când a venit consorţiul chinezo-turc, dar şi dacă stăm în negocieri trei, patru, cinci, şase luni, nu cred că mai este util. Noi trebuie să luăm nişte măsuri radicale acum pentru implementarea obiectivelor de infrastructură. Ploieşti-Braşov este un obiectiv care este dorit de români de foarte mult timp”, a declarat Răzvan Cuc.

Proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov , obiectiv strategic de interes naţional

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în şedinţa CSAT de marţi a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional. El a spus că a atenţionat-o pe premierul Viorica Dăncilă că Guvernul încalcă obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei.

„Tot în cadrul şedinţei de astăzi, am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov să fie declarat obiectiv strategic de interes naţional. În acest context, am atenţionat-o pe doamna Prim-ministru că încă de la finalul anului trecut este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce şi care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei”, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării.

Şeful statului a mai transmis că a propus declararea Autostrăzii Moldovei ca obiectiv strategic de interes naţional.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.