RATB va circula „împinsă” de Primăria Capitalei

RATB

RATB va asigura în continuare transportul public, cheltuielile necesare funcţionării regiei fiind acoperite de subvenţia lunară primită de la Primăria Capitalei.

Directorul financiar al RATB, Ileana Savu, a precizat pentru Mediafax că, în condiţiile în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit popriri pe conturile de încasări ale regiei, operatorul de transport îşi va putea acoperi cheltuielile de funcţionare din subvenţia primită de la PMB în fiecare lună.

Reprezentanţii RATB spun că datoria instituţiei este de peste 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat în instanţă, fiind în faza de recurs.

RATB a luat la cunoştinţă despre documentul emis de ANAF, prin care s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente în conturile bancare ale regiei, precum şi a sumelor care urmează a fi obţinute din încasările zilnice.

Datoria RATB provine din taxa pe valoarea adăugată, care include şi subvenţia acordată beneficiarilor de gratuităţi şi reduceri (pensionari, elevi, studenţi), în conformitate cu Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here