duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRATB a introdus în circulație două tramvaie fabricate în atelierele proprii

RATB a introdus în circulație două tramvaie fabricate în atelierele proprii

-

RATBRATB a recepționat două tramvaie fabricate la atelierele centrale ale regiei, URAC. Acestea sunt și singurele mijloace de transport noi care au fost achiziționate anul acesta de regie.

Este vorba de prototipul Bucur LF, un tramvai cu podea coborâtă în zona de mijloc și cu o lungime de 25 de metri. Mijlocul de transport are o greutate de 50 de tone, încărcat cu călători. Acest tip de tramvai operează deja pe cîteva linii din Capitală.

Cele două tramvaie achiziționate recent vor fi introduse pe traseul liniei 1. Acest model de tramvai este dotat cu instalaţie de aer condiţionat, sistem automat de comutare a macazului, sistem de taxare automată şi de numărare a pasagerilor, la cerere cu sistem de informare călători, audio şi video și costă 900 de mii de euro bucata.

RATB face această achiziție în condițiile în care are un buget de austeritate, 165 de milioane euro, din care mai mult de jumătate reprezintă subvenția de la Primăria Capitalei. Mai mult, regia de transport a pierdut săptămâna trecută 80 de milioane de lei, la rectificarea bugetului Primăriei Capitalei.

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...