Rareş Bogdan vrea să-l dea afară pe Aurescu: Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD!

Rareș Bogdan a declarat că ar schimba mai mulți miniștrii din funcție dacă ar putea face acest lucru. Europarlamentarul liberal a făcut referire la Bogdan Aurescu, cel care se află la conducerea Ministerului de Externe.

CITEŞTE ŞI: Rareș Bogdan, despre aderarea la Spaţiul Schengen: Faptul că noi suntem cuplaţi de Bulgaria, a rămas o problemă

Rareș Bogdan a fost întrebat ce măsuri ar trebui să fie luate în cazul diplomației românești pentru ca țara noastră să fie văzută mai bine în Europa. Liberalul a subliniat că de-a lungul timpul România a avut „miniștri de externe excepționali”. Două exemple date de europarlamentar în acest sens au fost Cristian Diaconescu și Andrei Pleșu. Rareș Bogdan a mai adăugat că Bogdan Aurescu nu a fost numit de către PNL la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, ci de stat.

„O, diplomaţia română are oameni excepţionali. E o zonă unde nu eu hotărăsc sau PNL. Nu noi l-am numit acolo”, a declarat europarlamentarul, care a fost întrebat și dacă Aurescu este monitorizat de PNL. „Dumneavoastră, presa. Nu este membru PNL (…) Sunt prieten cu Emil Hurezeanu. A făcut cât a putut, ce a putut şi s-a întors la post. A stat 72 de zile la Bucureşti. Nu a primit niciun telefon de la MAE, să facă o informare şi verbală, nu doar scrisă”.

Rareș Bogdan l-ar demite pe Bogdan Aurescu

Rareș Bogdan a continuat prin a spune că dacă ar putea ar remania mai mulți miniștri. Pe această listă se află Bogdan Aurescu, dar și Petre Daea, pe care europarlamentatul l-ar numi șef de târg. „Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (n.r. pe Bogdan Aurescu) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.