Rareș Bogdan, despre jocurile de la alegerile locale

Bușoi cedează în fața lui Rareș Bogdan
Foto: MagnaNews

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că jocurile pentru alegerile locale din București se schimbă după intrarea PSD în joc, iar asta pentru că social-democrații au un nucleu închegat de votanți în București.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan, scandal în Coaliţie: E nevoie să avem mintea la noi!

„Până în momentul acesta domnul Piedone lua o bucată importantă a electoratului Partidului Social Democrat din București.

Doamna Firea este un candidat asimilat cu Partidul Social Democrat și se bucură de o simpatie foarte mare în rândul electoratului PSD din București și nu numai.

Și atunci, cea mai mare parte a acestui electorat care nu a fost convins de domnul Cîrstoiu și care se îndrepta către domnul Cristian Popescu Piedone probabil va migra către doamna Firea.

Evident, acele procente pe care domnul Cristian Popescu Piedone le avea până în momentul acesta în intenția de vot se vor modifica, vor scădea”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, la postul de televiziune Antena 3 – CNN.

Rareș Bogdan: „PSD are cel mai mare scor în București în momentul de față”

„Este de văzut în perioada următoare cât de mult se va modifica acel procent. Din punctul meu de vedere, scorul doamnei Firea, de la primul anunț al candidaturii, nu poate fi sub 25%, pentru că este și scorul minim. Este nucleul dur al electoratului PSD care va migra către domnia sa (…). Până la urmă nu cred că e o surpriză pentru nimeni: electoratul în București înainte de aceste alegeri este împărțit în două categorii – o parte pro-primar și o parte anti-primarul în funcție. Primarul în funcție are o nișă din electorat care este a domniei sale. Acolo nu poate spera nimeni să umble.

Partea cealaltă care este anti, evident că este mult mai numeroasă decât cea pro-primar și aici se luptă un număr mare de candidați în momentul de față.

Domnul Cristian Popescu Piedone fiind primul care și-a anunțat această candidatură, evident că a adunat cea mai mare parte a acelui electorat…

Faptul că Partidul Social Democrat, care are cel mai mare scor în București în momentul de față, nu a avut un candidat propriu, a făcut ca cea mai mare parte a acelui electorat să rămână la Cristian Popescu Piedone”, a explicat Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Context

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii.

Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

Cătălin Cîrstoiu a avut, marţi pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”. „Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibi”, a mai spus medicul care a respins din nou acuzaţia de incompatibilitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.