joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRareş Bogdan: Dăncilă se face de râs, dacă vine la dezbaterea de...

Rareş Bogdan: Dăncilă se face de râs, dacă vine la dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis

-

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, la RFI, că dezbaterea de marţi a preşedintelui Klaus Iohannis va începe la ora 19 sau 20 şi va fi organizată după model american, iar între şase şi nouă invitaţi vor putea pune întrebări, „probabil între două şi patru întrebări” de persoană.

El a spus că, dacă va merge acolo unde are loc dezbaterea, Viorica Dăncilă s-ar face de râs. O parte a staff-ului dânsei probabil se gândeşte că o vor victimiza şi acest lucru îi va aduce voturi, dar în acelaşi timp, trebuie să ia în calcul şi faptul că o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru că o prezenţă a doamnei Dăncilă în faţa sălii, unde nu are posibilitatea să intre, nu-i va aduce puncte electorale, aşa cum speră domniile lor”, a spus Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan a afirmat că Viorica Dăncilă s-ar face de râs, dacă ar veni la dezbaterea preşedintelui Klaus Iohannis cu jurnaliştii şi formatorii de opinie.

„Eu cred că doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a reuşit să ne ofere o mulţime de gafe lingvistice şi comportamentale, la nivel diplomatic, în continuare încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs (…). Cred că doamna Dăncilă foloseşte împreună cu staff-ul domniei sale unica armă pe care o mai au la dispoziţie, este vorba de victimizare (…). Doamna Dăncilă face greşeli puerile. O parte a staff-ului dânsei probabil se gândeşte că o vor victimiza şi acest lucru îi va aduce voturi, dar în acelaşi timp, trebuie să ia în calcul şi faptul că o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru că o prezenţă a doamnei Dăncilă în faţa sălii, unde nu are posibilitatea să intre, nu-i va aduce puncte electorale, aşa cum speră domniile lor”, a spus Rareş Bogdan.

El a explicat că „dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I (…)”.

„Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune şi două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină şi presă din România (…). Întrebări vor pune între 6, 7, 8, 9 jurnalişti, analişti, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituţii media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susţinerii societăţii civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD şi aşa mai departe, deci vor fi şi din zona celor care au susţinut guvernele PSD sau instituţii media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu preşedintele României”, a spus europarlamentarul.

Potrivit acestuia, „în sală, în afara a patru consilieri ai domnului preşedinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenţi”.

„Este o dezbatere după model american sau model francez (…). Cei care sunt parteneri în această dezbatere sunt cei de la SNSPA, un loc unde sunt profesori absolut excepţionali şi oameni care s-au făcut remarcaţi în spaţiul public, de-a lungul anilor, cum e Mihaela Miroiu, cum este Dumitru Borţun, cum este Cristian Pârvulescu, Adrian Niculescu, Marius Pieleanu, pentru că vedeţi, sunt oameni care de-a lungul timpului au fost mai critici sau mai puţin critici cu ambele părţi politice, ca să nu se considere că au venit doar oameni din jurul GDS sau din jurul 22, care de-a lungul ultimilor 30 de ani au fost punct nodal în ceea ce a însemnat lupta pentru democratizare completă a României”, a mai spus Rareş Bogdan.

El a afirmat că dezbaterea va începe la ora 19 sau 20 şi va fi transmisă, din cât se ştie până acum, de un radio şi cinci televiziuni de ştiri.

„Plus, ne aşteptăm ca de data asta, totuşi, televiziunea naţională să se comporte ca atare şi să preia această dezbatere. Plus foarte multe site-uri de ştiri, conturi de Facebook. Dezbaterea pe care eu am moderat-o în urmă cu cinci ani la Realitatea TV a avut per total o audienţă de 5,5 milioane de telespectatori. Acum ne aşteptăm ca audienţa cu tot cu Facebook să fie undeva la peste şapte milioane de cetăţeni. Fiecare jurnalist, analist, politolog va putea să pună întrebări, probabil între două şi patru întrebări, încă nu ştim exact, pentru că dacă vor fi nouă, trei întrebări de un invitat, plus răspunsurile aferente, care să fie cât mai complete şi complexe şi să dea satisfacţie celui care a pus întrebarea, ne poate duce în două ore, două ore şi jumătate. E greu de crezut că va fi o perioadă mai lungă de atât, pentru că e greu şi pentru cel care trebuie să răspundă la întrebări şi pentru cei care ne urmăresc (…). Nu vom prestabili teme”, a precizat el.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...