Raed Arafat: Guvernul a prelungit starea de alertă. Regulile decise pentru cei care vor merge la vot

sursa: Raed Arafat, Facebook

Raed Arafat a declarat, la finalul ședinței de Guvern de luni, că dacă o persoană vine la secția de votare și nu are mască, va putea obține una acolo.

Pentru verificarea identității alegătorului, acesta își va da masca jos, după care și-o va pune la loc. Șeful DSU a precizat că cei din comisia electorală a secției vor putea să interzică unei persoane să voteze. Acest lucru dacă nu are mască sau dacă refuză să se identifice.

“La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, împreună cu MAI și cu avizul AEP. Regulile vizează accesul, modul în care se va desfășura votul. Exemple: Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea în secția de vot și la ieșirea din secție. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Va fi instruit cum să o facă. Doar cei care au buletine vechi, din hârtie, atunci procesarea se va face manual. Iar operatorul va dezinfecta mâinile înainte și după ce manipulează buletinul respectiv. Portul măștii obligatoriu în secția de vot.

Portul măștii obligatoriu în secția de vot

Cel care vine la secție și nu are mască va putea să obțină una, din câte am înțeles, dar recomandarea e să vină cu mască de acasă.

Pentru semnătură se poate veni cu pixul de acasă. Poate e mai bine așa”, a spus Arafat.

Acesta a precizat că regulile privind triajul epidemiologic vor fi stabilite prin odinul ministrului Sănătății.

Urna mobilă va putea fi solicitată în limita legii și de către persoanele care nu sunt afectate de COVID. Dar prima dată va fi planificată să meargă la cei care nu au probleme cu COVID. După aceasta, la sfârșit, va merge la cei care sunt carantinați, izolați la domiciliu sau în spital, a explicat secretarul de stat în MAI.

Persoanele care vor număra buletinele de vot de la cei suspecți de infectare cu COVID sau de la cei care sunt infectați “vor fi protejate și vor fi alte măsuri pentru ei. Va fi separată numărătoarea decât cea obișnuită care se face în secția de vot”, a spus Raed Arafat.

„În mod normal, pentru verificarea identității persoanei care votează, va fi dată jos masca și apoi pusă înapoi.

Cei din comisia secției de votare pot interzice intrarea celor care nu poartă mască și să le interzică votul alegătorilor care nu vor să-și dea masca jos pentru identificare”, a mai declarat oficialul din Guvern.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.