Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei: Avem o „armă”. Nu o folosim

FOTO Vaccinare cu coronavirus. Sursa FOTO: Pixabay.com
FOTO Vaccinare cu coronavirus. Sursa FOTO: Pixabay.com

Raed Arafat a vorbit despre diferența dintre valul 3 al pandemiei și actualul val 4. Șeful DSU spune că în prezent, față de valul anterior, avem o „armă”.

Respectiv vaccinul. Iar imunizarea este foarte importantă, potrivit digi24.ro. Deoarece persoanele vaccinate care se infectează ar putea evita secția ATI sau chiar internarea în spital.

„Arma este la noi. Nu o folosim. Asta vreau să înțeleagă toți care ne ascultă. Nu e târziu! Faci vaccinul cu Johnson&Johnson, 10 zile ești imunizat. Faci cu Pfizer sau cu Moderna, în 20 și ceva de zile, 30 de zile ești imunizat.

Deci în ambele situații devii imunizat și scapi de posibilitatea de a ajunge la Terapie Intensivă. Sau chiar internat în spital. Asta vreau să se înțeleagă. Față de valul trecut avem armă. Dar nu o folosim. Asta e singura problemă.

Astăzi, Danemarca a ridicat majoritatea restricțiilor pentru că a atins 80% din populație vaccinată. E o țară care a decis. „Nu mai am restricții. Am 80% vaccinați, șansa să ajungă la spital la ATI e mică. Ridic restricțiile!

La noi, suntem la 31% vaccinați. Pe lângă cei care au trecut prin boală”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.