Raed Arafat, bun de plată! Monitorul Oficial a dat în judecată DSU

Raed Arafat

Regia Autonomă Monitorul Oficial a dat în judecată, la Judecătoria Sectorului 1, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro, la mijloc ar fi banii pe care Departamentul condus de Raed Arafat i-ar datora regiei.

Apariția pe portalul instanțelor a procesului dintre Monitorul Oficial și DSU a ridicat semne de întrebare, acțiunea venind în contextul unui alt proces care a făcut valuri în presă. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că, din documentele depuse într-un dosar aflat pe rolul instanţei, nu rezultă că secretarul de stat Raed Arafat are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

DSU nu a plătit afişele din pandemie

În ultimii doi ani, sute de acte emise de DSU și semnate de Raed Arafat au fost publicate în Monitorul Oficial. Ceea ce ridica suspiciuni referitoare la o eventuală manevră de acoperire a unor scăpări legale are de fapt legătură cu o altă afacere din pandemie.

„Acțiunea în constatare” se referă la afișe comandate de DSU în pandemie și tipărite la Regia Autonomă Monitorul Oficial fără a mai fi plătite. Monitorul Oficial solicită astfel instanței să constate că Departamentul condus de Raed Arafat are calitatea de debitor în afacerea afișelor din pandemie.

În ceea ce privește calitatea lui Raed Arafat de reprezentant al DSU, instanța de recurs (ÎCCJ) va stabili în mod definitiv cum stau lucrurile – dacă este o simplă scăpare a celor care au depus actele în instanță sau dacă la mijloc ar putea fi o eroare majoră a MAI care să pună în pericol stabilitea raporturilor juridice rezultate din actele semnate de Raed Arafat. Secretarul de stat a catalogat informațiile referitoare la calitatea sa de șef al DSU ca simple știri false.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.