Raed Arafat, avertisment despre tulpina Delta: Prin mobilitate va înregistra o creștere!

Șeful DSU Raed Arafat a declarat joi că în România situația în ceea ce privește infectarea cu varianta Delta este „controlată”, dar că, prin mobilitate, prin ieșirile din țară, este posibil să se înregistreze o creștere în perioada următoare.

„Preponderența variantei Delta este în creștere în aproape toată Europa și vedem că în unele zone impactul este mai mare deja. La noi, din fericire, încă suntem într-o situație controlată și într-o situație foarte bună la acest moment, dar bineînțeles prin mobilitatea și prin ieșirea din țară și mersul în alte țări unde varianta Delta este prezentă este posibil să fie în următoarea perioadă din ce în ce mai mult creștere pe linia variantei Delta”, a declarat Raed Arafat.

La 1 august ar putea fi noi relaxări

Acesta a spus că situația epidemiologică din țară va fi analizată la 1 august, când ar putea fi luate noi măsuri de relaxare.

El a precizat că vaccinarea este singura soluție evitarea unui val patru grav.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile în alertă: Focar cu tulpina DELTA

„Vaccinarea rămâne singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării. Și acest lucru se vede în alte țări, unde chiar dacă a crescut numărul cazurilor semnificativ, totuși impactul pe secțiile de Terapie Intensivă nu este la fel ca înaintea vaccinării. Cei vaccinați care fac variante noi sunt mult mai puțini decât cei care nu sunt vaccinați, arată datele pe care le-am văzut recent în Marea Britanie. Vaccinarea este soluția pentru evitarea unui val patru grav”, a mai declarat șeful DSU.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.