luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRadu Mazăre rămâne după gratii în România.Cererea de transfer în închisoare în...

Radu Mazăre rămâne după gratii în România.Cererea de transfer în închisoare în Madagascar a fost respinsă

-

Fostul primar al Constanţei,Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Solicitarea a fost respinsă de judecătorii Curţii de Apel Constanţa

Mazăre a fost extrădat acum mai bine de un an, pentru executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare. Iar în prezent se află în penitenciar.
El le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa să se întoarcă în Republica Madagascar, însă solicitarea fostului primar al Constanţei a fost respinsă definitiv, potrivit hotnews.

Solicitarea a fost făcută intr-un proces judecat în apel de magistraţii constănţeni în care fostul edil al municipiului Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

„În baza art.74 alin.(2) cu ref. la art.65 din Lg. nr.302/2004 rep. & modif., constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar”. Este soluţia publicată pe portalul instanţei.

Odiseea lui Radu Mazăre

În mai 2019, Radu Mazăre a fost adus din Madagascar în România, sub escorta Poliţiei. Acest lucru pentru a-şi ispăşi o pedeapsă de nouă de închisoare cu executare. Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (plaje şi faleze din Constanţa şi Mamaia). Prejudiciul este estimat de DNA. El este ridicat la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.
În martie 2020, fostul edil de Constanţa a cerut să fie mutat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia. Acest lucru pentru a fi mai aproape de familia sa, stabilită în Constanţa.

În iulie anul trecut, Radu Mazăre s-a căsătorit, în penitenciar, cu Roxana Mihalache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...