sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPSD şi PNL au depus actele pentru ruperea alianţei în Capitală

PSD şi PNL au depus actele pentru ruperea alianţei în Capitală

-

PSD și PNL au depus joi, 25 aprilie, la Biroul Electoral Municipal București, acordul de denunțare a protocolului prin care a fost constituită alianța electorală la nivelul Capitalei.

CITEŞTE ŞI: Iulian Dumitrescu, la Poliţie după ce și-a depus candidatura care a declanșat scandalul în PNL: Am spus că a fost o decizie personală!

Documentul este semnat de președinții filialelor municipale ale celor două partide, Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), dar și de președinții organizațiilor de sector.

Ruperea alianței vine după decizia PSD și PNL de a avea candidați separați la Primăria Capitalei și la Consiliul General. Legea nu permite denunțarea parțială a protocolului, astfel că PSD și PNL trebuie să depună la BEC, până la finalul zilei, un nou protocol de alianță pentru candidaturile comune la primăriile de sector și la consiliile locale de sector.

Protocolul de constituire

Potrivit Hotărârii nr. 55/2024 a BEC, protocolul de constituire a unei alianțe electorale care a fost admis (cazul PSD-PNL la București) nu se poate modifica și nici desființa parțial. Candidaturile depuse anterior desființării protocolului sunt nule. Astfel, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, care și-a depus deja candidatura în baza protocolului denunțat azi, trebuie să strângă alte semnături și depună un nou dosar de candidatură până pe 30 aprilie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...