PSD denunţă „bugetul risipei impus de PNL bucureştenilor”. Socialiştii, nemulţumiţi de sumele pentru RADET şi RATB

PSDPSD Bucureşti a denunțat luni seara „bugetul risipei impus de PNL bucureștenilor”, socialiştii fiind nemulţumiţi de sumele mici alocate RADET şi RATB.

„Consilierii generali ai Partidului Social Democrat s-au abținut azi (luni – n.red.) la votul pe marginea Bugetului Capitalei pe 2016, deoarece acesta a fost întocmit și votat de PNL cu nesocotirea evidentă a adevăratelor nevoi ale bucureștenilor. Este un buget construit în stilul consacrat al PDL și preluat acum de marele PNL, cu alocări generoase pentru băncuțe, statui și panseluțe, dar insuficiente pentru spitale, școli, grădinițe și alte obiective de investiții care ar putea aduce o creștere a calității vieții bucureștenilor”, se arată în comunicatul dat publicităţii de PSD Bucureşti.

Un caz special semnalat de consilierii PSD este cel al RADET, pentru care au fost repartizate sume „insuficiente”, atât pentru subvențiile acordate populației, cât și pentru investițiile necesare. „Bugetul așa-zis liberal votat azi în Consiliul General a fost alcătuit pe principiul pedelist – austeritate pentru cetățeni și bunăstare pentru clientela de partid. În felul acesta obiectivul de a aduce Bucureștiul la standardele unei capitale din Uniunea Europeană este tot mai departe”, a declarat președintele PSD București, Gabriela Firea.

Ea a menționat că este „profund dezamăgită” de faptul că actuala majoritate din CGMB nu a ignorat doar propunerile și solicitările opoziției, dar a refuzat dialogul cu reprezentanții sindicatelor din RADET și RATB, nemulțumiți de acest buget. „Acest mod de a face administrație publică va trebui schimbat din temelii”, a conchis senatoarea PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.