miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăProiect: Autorităţile publice, obligate prin lege să cumpere mașini electrice

Proiect: Autorităţile publice, obligate prin lege să cumpere mașini electrice

-

O zecime din parcul auto al autorităţilor publice va fi format din mașini electrice, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de Călin Popescu Tăriceanu.

Instituțiile obligate să cumpere autoturisme electrice sunt ministerele, autorităţile publice centrale şi cele din subordinea lor, consiliile locale şi judeţene și primăriile.

Concret, iniţiativa legislativă a preşedintelui Senatului propune modificarea OUG 80/2000 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, potrivit Mediafax.

„La data intrării în vigoare a prezentei legi se introduce obligativitatea pentru toate entităţile prevăzute în prezenta ordonanţă, care achiziţionează mai mult de 10 autoturisme annual, ca un procent de minimum 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice, al căror preţ unitar nu poate depăşi suma de 35.000 euro, inclusiv TVA”, arată propunerea legislativă a lui Călin Popescu Tăriceanu care introduce un nou punct în OUG.

Liderul ALDE argumentează că proiectul are ca scop stimularea autorităţilor publice de a utiliza autoturisme electrice.

„Completările pe care această iniţiativă le avansează la Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, aprobată prin Legea nr. 242 din 2002 publice au ca scop stimularea ministerelor, a celorlalte organe de specialitate ale administraţiilor publice centrale şi a instituţiilor publice din subordinea acestora, precum şi a consiliilor locale şi judeţene de a folosi şi autoturisme acţionate electric”, arată Tăriceanu, în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...