Primii răniţi în războiul din Ucraina, aduşi în România

Foto: DNAIndiaNews
Foto: DNAIndiaNews

Două persoane din Ucraina, rănite prin împuşcare, urmează să fie transferate miercuri, 2 martie, la Spitalul Militar „Aristide Serfioti” din Galaţi, a informat Prefectura Galaţi.

Potrivit autorităţilor, cei doi răniţi vor fi preluaţi de echipajele SMURD, la Punctul de trecerea Graniţei Galaţi-Rutier. Din primele date, cei doi răniţi sunt o femeie în vârstă de 42 de ani şi un bărbat în vârstă de 19 ani, ambii cu plăgi împuşcate.

11 spitale militare, pregătite

Cei doi ar fi fost operaţi în Ucraina şi sunt transportaţi la Spitalul Militar pentru îngrijire. Este pentru prima oară când două persoane rănite în conflictul din Ucraina sunt transferate într-un spital din România. Pe 27 februarie s-a luat decizia ca cele 11 spitale militare din România să fie pregătite pentru primi răniţi din Ucraina.

CITEŞTE ŞI: Refugiaţii din Ucraina vor avea drept de muncă în UE

„Din dispoziţia prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naţionale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcţiei Medicale pentru asigurarea asistenţei şi tratamentului medical pentru militarii răniţi din Ucraina”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.