Primarul suspendat al Piteştiului, Tudor Pendiuc, va fi eliberat din arest

Judecătorii Curții de Apel București au dispus eliberarea din arest a primarului suspendat al Piteştiului, Tudor Pendiuc, și plasarea acestuia sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, alături de alte nouă persoane, între care fiica acestuia. Decizia dată de magistraţi nu este definitivă.

tudor pendiucCurtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, contestaţia lui Tudor Pendiuc (foto) împotriva deciziei dată, în 28 iulie, de Tribunalul Bucureşti şi i-a înlocuit primarului suspendat arestul preventiv cu măsura controlului judiciar.

Pe durata măsurii controlului judiciar, Tudor  Pendiuc este obligat să respecte câteva condiţii:

să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa de judecată care a dispus măsura, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat, respectiv Poliţia Mun. Piteşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu se apropie de inculpaţii şi martorii din cauză menţionaţi în dispozitivul rechizitoriului DNA- Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe, Infracţiunilor de Corupţie, Experţi, cu excepţia fiicei sale, inculpata Pendiuc Emanuela Elena şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici-o cale.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, arată judecătorii, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.