Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a contestat măsura de arest preventiv

Iulian BădescuIulian Bădescu, arestat preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu, a contestat decizia privind măsura luată în cazul său. Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti urmează să se pronunţe definitiv dacă menţin sau nu mandatul de arestare, dar nu au stabilit un termen în acest dosar.

Marţi dimineaţă, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Ploieşti şi la locuinţa primarului PSD Iulian Bădescu. Acesta a fost adus la DNA pentru audieri în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local.

După aproximativ șapte ore de audieri Iulian Bădescu a fost scos cu cătuşe de la DNA Ploieşti. Apoi a fost dus spre arestul Poliţiei Prahova cu toate că a negat orice implicare şi toate acuzaţiile legate de o mită pe care ar fi luat-o din banii alocaţi echipei Petrolul.

După ce a fost reținut, Iulian Bădescu a ajuns de urgenţă la spital. Iniţial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Câmpina, iar apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în condiţiile în care Bădescu, în vârstă de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulină.

El a fost internat la Spitalul Județean din Ploieşti cu hipertensiune şi hiperglicemie, iar miercuri a fost dus cu o ambulanţă la Tribunalul Prahova, unde s-a judecat propunerea de arestare preventivă formulată pe numele său. Instanţa a decis ca Bădescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă.

La ieşirea din sala de judecată de la Tribunalul Prahova, primarul Iulian Bădescu spunea că nu poate să creadă ce i se întâmplă şi că aceasta este o justiţie de tip „sovietic”.

„E incredibil ceea ce se întâmplă. Pe baza unei declaraţii a lui Dan Capră, a soţiei sale şi a fratelui său precum că mi-ar fi dat Dan Capră 100.000 de euro (…) se consideră că am luat mită. Nu există nicio altă probă. Este o justiţie sovietică, nu înţeleg de ce în România de azi se întâmplă aceste lucruri. Eu, ca primar, sunt considerat pericol public, funcţia de primar e considerată în acest moment pericol public”, spunea Iulian Bădescu.

Dupădecizia de arest preventiv, lui Bădescu i s-a făcut rău şi a leşinat, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Prahova a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor. După câteva zeci de minute, Iulian Bădescu a ieşit din sediul Tribunalului flancat de poliţişti şi a spus că a avut un puseu de tensiune şi că va fi dus la spital, el petrecând o oră şi jumătate la Urgență.

Miercuri seară, Bădescu a fost preluat de un echipaj medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova şi transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Conform anchetatorilor, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

„Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior menţionată, precum şi obţinerea de către Asociaţia Comunitară «Lupii Galbeni 2012» Ploieşti a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare. Prin semnarea contractului şi a regulamentului sus menţionate, inculpatul Bădescu Iulian şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale şi a încălcat dispoziţiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv şi pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit aceluiaşi document, Bădescu i-a pretins unui reprezentant al Asociaţiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor către asociaţie, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie – februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Iulian Bădescu a însoţit echipa în desfăşurarea cantonamentului.

Iulian Bădescu, lider al PSD Ploieşti, este la primul mandat de primar, după ce în perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.