Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, și fiica sa, trimiși în judecată pentru corupție

Primarul suspendat al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

tudor pendiuc
Tudor Pendiuc

În același dosar, procurorii i-au mai trimis în judecată pe fiica lui Tudor Pendiuc, Emanuela Pendiuc, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani și oamenii de afaceri Valentin Vișoiu, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi, informează Agerpres.

De asemenea, au mai fost deferiți instanței și mai mulți funcționari din administrația locală: Ion Constantin, consilier al primarului Pendiuc și membru al Comisiei de evaluare a ofertelor din Primăria Pitești, Aurelian Robert Roman, Vasile Manuel Rotaru și Elena Berinde, directori generali respectiv director economic în cadrul SC Publitrans 2000 SA, Emilian Nechita, director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești și președinte al Comisiei de evaluare, Corina Lucia Ivan, Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice.

Parteneriat public-privat penal

SC Publitrans 2000 SA este societatea care are asigură transportul public local în Pitești, având ca acționar unic Consiliul Local Pitești.

Potrivit unui comunicat al DNA, în “strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Pitești”, care răspundea unui interes public, era prevăzut ca Publitrans să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziționate de Consiliul Local prin alocare de fonduri.

Anchetatorii susțin că, prevalându-se de această nevoie socială, primarul Tudor Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între Publitrans și societățile private CNCD/Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două societăți.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.