Primarul Iașilor, Gheorghe Nichita, cere refacerea Master Planului de Transport. „Nu putem izola Moldova”

Datoriile
Gheorghe Nichita

Gheorghe NichitaPrimarul Iaşilor, Gheorghe Nichita, susține necesitatea reanalizării Master Planului General de Transport al României, pentru a se include în document şi autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

La Primăria Iaşi a avut loc, vineri, o întâlnire convocată de Gheorghe Nichita, la care au participat 15 parlamentari de Iaşi de la PSD, PNL, UNPR şi PMP, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Cristian Adomniţei, şi prefectul judeţului, Dan Cârlan.

Primarul Gheorghe Nichita, care este și lider al PSD Iaşi, a spus că dacă Master Planul General de Transport, prezentat în luna octombrie de Ministerul Transporturilor, va fi aprobat de Guvern în formula actuală, fără autostrada Iaşi – Târgu Mureş, Moldova va fi supusă izolării.

„Trebuie să ne trezim şi să-i facem pe cei din Ministerul Transporturilor să înţeleagă că e nevoie de o dezvoltare echitabilă a ţării. Este posibil ca unii oameni din Guvern să se gândească doar la regiunile lor. Autostrada Est-Vest înseamnă dezvoltarea unei treimi din această ţară. Trebuie reanalizat acest document de către Ministerul Transporturilor”, a declarat Gheorghe Nichita.

El a precizat că luni va discuta acest subiect în şedinţa PSD atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a spus că actualul Guvern nu trebuie lăsat să adopte Master Planul, precizând că „lupta trebuie dusă acum, până când documentul este adoptat prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern”.

„Nu înţeleg cum au făcut Master Planul fără să se gândească la faptul că Moldova are nevoie de legătură rutieră directă cu vestul ţării. Ce spun azi e valabil pentru orice guvern. Mă voi bate pentru autostrada Iaşiului indiferent dacă la guvernare este PSD sau dacă vor veni liberalii”, a asigurat Cristian Adomniţei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.