Primarul general al Capitalei cere urgentarea consolidării clădirilor cu risc seismic

intervenția Jandarmeriei în Piaţa Victoriei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut reprezentanţilor direcţiilor din Primărie să stabilească o serie de proceduri pentru urgentarea acţiunilor de consolidare a clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, cu pericol public.

Potrivit unui comunicat al PMB citat de Agerpres, Gabriela Firea le-a solicitat factorilor implicaţi să iniţieze o campanie de informare prin care cetăţenii Capitalei care locuiesc în clădiri cu bulină să înţeleagă riscurile la care se supun dacă refuză consolidarea, dar şi o centralizare completă a tuturor informaţiilor privind proprietatea privată şi de stat din clădirile care reprezintă pericol public.

Reprezentanţii municipalităţii vor solicita sprijinul primăriilor de sector pentru a avea o imagina clară a situaţiei juridice a imobilelor proprietate privată incluse în categoria pericol public, care nu se regăsesc în programul Primăriei Capitalei.

”Bucureştenii care locuiesc în clădirile cu risc seismic I, pericol public, trebuie să înţeleagă că, deşi poate părea un neajuns faptul că pe perioada de desfăşurare a lucrărilor de consolidare trebuie să se mute din propria locuinţă, este pentru binele lor şi pentru binele celor dragi. Subliniez că Municipalitatea pune la dispoziţia bucureştenilor care doresc să-şi reconsolideze locuinţele două blocuri cu 120 de apartamente, în centrul Capitalei, în Piaţa Naţiunilor Unite. Acestea sunt locuinţe de necesitate, din care sunt ocupate doar 30 de apartamente. Bucureştenii trebuie să fie informaţi, iar noi ne dorim să-i susţinem pe proprietari să accepte aceste măsuri de maximă urgenţă”, a declarat primarul general.

În prezent, lista imobilelor expertizate tehnic existente în Bucureşti cuprinde un număr de 183 de clădiri care sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, precum şi 172 de clădiri care sunt încadrate în clasa I de risc seismic, fără pericol public. Până în acest moment 75 clădiri au fost consolidate.

Pentru 62 clădiri din cele 183 au fost depuse documentele legale de către asociaţiile de proprietari, însă doar pentru 11 imobile sunt încheiate contracte de execuţie a lucrărilor, în condiţiile legii, şi numai la trei dintre acestea sunt deschise şantiere. Pentru alte 19 clădiri sunt elaborate proiectele de consolidare iar pentru restul de 29 dosarele proprietarilor sunt incomplete.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.