Primarul din Techirghiol, arestat pentru luare de mită, suspendat din funcție

Primarul din Techirghiol, Adrian Stan, arestat preventiv pentru luare de mită la sfârșitul săptămânii trecute, a fost suspendat din funcție luni, prin ordin al prefectului, măsura rămânând în vigoare până la încetarea măsurii preventive, transmite Mediafax.

Adrian Stan TechirghiolPrefectul județului Constanța, Constantin Ion, a emis, luni, Ordinul nr. 540/2015, prin care se constată suspendarea de drept a mandatului primarului oraşului Techirghiol, Adrian Stan, până la încetarea măsurii arestării preventive.

”Prefectura Constanţa, prin compartimentul de specialitate, va comunica prezentul ordin domnului Stan Viorel Adrian, Consiliului Local Techirghiol și secretarului oraşului. Prezentul Ordin poate fi atacat în instanță de contencios administrativ”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Constanța.

Atribuțiile primarului vor fi preluate de viceprimar, care urmează să fie ales în ședința Consiliului Local Techirghiol ce va avea loc luni după-amiază. Orașul Techirghiol a rămas fără viceprimar în luna februarie când viceprimarul de atunci a murit, iar în toată această perioadă nu a fost desemnat un alt consilier care să preia aceste atribuții.

Duminică, Adrian Stan a fost suspendat și din calitatea de membru al PNL, anunțul fiind făcut duminică, într-o conferință de presă, de președintele liberalilor constănțeni, Gheorghe Dragomir.

Primarul din orașul Techirghiol, liberalul Adrian Stan, reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant când primea 40.000 de lei mită de la reprezentantul unei firme care are contracte de lucrări cu primăria, a fost arestat preventiv, sâmbătă, de Tribunalul Constanța.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.