luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrimaria Sectorului 5 dă startul unor dezbateri publice pentru implementarea unor proiecte...

Primaria Sectorului 5 dă startul unor dezbateri publice pentru implementarea unor proiecte de modernizare și dezvoltare

-

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dă startul unor dezbateri publice pe tema implementării unor proiecte de modernizare și dezvoltare a Sectorului 5. Primele două proiecte sunt construirea unei parcări moderne și a unui centru educațional.

Primul proiect pe care primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, îl propune, se referă la reamenajarea Parcului Sebastian. Este vorba de construirea unor parcări subterane și supraterane, a unei clădiri multifuncționale și amenajarea peisageră a Parcului Sebastian. Pentru că locurile de parcare reprezintă o problemă sesizată de foarte mulți cetățeni din Sectorul 5, realizarea acestui proiect ar însemna peste 1.100 de noi locuri de parcare.  Clădirea multifuncțională ar urma să aibă bazin de înot acoperit, bistro, cafenea, sală de fitness, spații multifuncționale și spații administrative.

Cel de-al doilea proiect pe care primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dorește să îl pună în dezbatere publică se referă la construirea unui centru educațional pentru preșcolari și școlari în zona Uranus, strada Ion Creangă. Terenul ales se află în imediata apropiere a unei școli și a unei grădinițe, fiind format din comasarea a 5 parcele existente. Odată cu această comasare s-a putut face legătura cu grădinița și școala din apropiere, acestea împărțind aceeași curte, fiind delimitată de vecinătăți printr-un gard de protecție. Acest proiect ar urma să fie realizat tot din fonduri europene”, a anunțar Primăria Sectorului 5, pe pagina sa de Facebook.

Centrul educațional ar urma să aibă laboratoare moderne, aparatură de ultimă generație, spații de joacă, sală de aerobic, săli de jocuri, atelier de teatru, spațiu destinat pentru cățărări, hol pentru expoziții, săli de meditații, atelier de pictură și arte, sală proiecții filme educative, spații verzi, terenuri de sport, terasă pentru activități în aer liber, sală de dans, sală de muzică, dar și o parcare subterană.

 „Educația reprezintă o prioritate pentru sector, având în vedere că în ultimii ani nu s-au făcut prea multe demersuri pentru reabilitarea și construirea de grădinițe și școli. Acest proiect reprezintă o șansă de a învăța în condiții demne de o capitală europeană pentru viitoarele generații”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu.

Principalele avantaje ale proiectului: proiectul va rezolva problema locurilor limitate din grădinițele și școlile din Sectorul 5; elevii vor avea acces la o instituție de învățământ sigură și modern.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...