miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrimăria Municipiului București: Spitalul de copii Victor Gomoiu va fi finalizat în...

Primăria Municipiului București: Spitalul de copii Victor Gomoiu va fi finalizat în luna martie

-

Spitalul de copii Victor Gomoiu va fi finalizat în luna martie, pentru că mai sunt necesare montarea echipamentelor şi testarea intalaţiilor sanitare, electrice şi termice din clătire, informează Primăria Capitalei.

Potrivit municipalităţii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o vizită neanunţată la Spitalul de copii Victor Gomoiu pentru a verifica stadiul lucrărilor.

„În primul trimestru al anului viitor,  Bucureştiul va avea cel mai modern spital de pediatrie din ţară! În acest moment putem spune că noul spital de copii „Victor Gomoiu” este aproape finalizat. În prezent se fac o serie de recompartimentări, impuse de avizul DSP. Încă de acum două săptămâni a început montarea echipamentelor medicale, ultramoderne. Se fac, de asemenea, teste ale tuturor instalaţiilor din clădire, sanitare, electrice, termice şi fluxuri medicale. (…) Spitalul are toate avizele, iar conducerea ASSMB este în discuţii avansate cu Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea structurii medicale, astfel încât în luna martie a anului viitor unitatea medicală să fie functională”, spune Gabriela Firea.

Vechea clădire a spitalului va fi reamenajată pentru părinţii copiilor care vin pentru tratamente sau operaţii, devenind spaţiu de cazare, mai spune municipalitatea. Noul spital are o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, şase etaje, 17 secţii, dintre care 10 noi, (pneumologie pediatrică, alergologie şi imunologie, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie, hematologie, endocrinologie, chirurgie pediatrică, ortopedie şi dermatologie), precum si trei compartimente (ORL, reabilitare medical şi dermatologie pediatrică) şi un număr total de 222 de paturi (dintre care 202 spitalizare continuă şi 20 pentru spitalizare de zi).

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de copii Dr. Victor Gomoiu a fost inaugurat la sfârşitul lunii mai. Clădirea a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de 1,6 milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro din fonduri nerambursabile şi cofinanţare de la bugetul local de aproximativ 133.000 euro. Lucrările au început în 2012 şi aveau termen de finalizare anul 2015. În mai, Gabriela Firea anunţa că noua clădire a Spitalului Gomoiu va fi finalizată la sfârşitul verii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...