vineri, iunie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrimăria Capitalei vrea un centru multifuncțional în zona Esplanada, lângă Blocul Connex

Primăria Capitalei vrea un centru multifuncțional în zona Esplanada, lângă Blocul Connex

-

Primăria Capitalei vrea să construiască un centru multifuncțional în zona Esplanada, pe terenul delimitat de Bd. Unirii, str. Nerva Traian (zona Blocul Connex, așa cum era cunoscut imobilul), Bd. Octavian Goga și Bd. Mircea Vodă, potrivit unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi de miercuri a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

CGMB urmează să solicite Guvernului emiterea unei hotărâri privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB.

Potrivit proiectului, pe amplasamentul respectiv se va realiza un centru multifuncțional, care va cuprinde spații administrative și pentru birouri, un centru de afaceri, investiții culturale, zonă verde și de agrement și parcări. În momentul de față, zona Esplanada de lângă Blocul Connex este pur și simplu un maidan în zona zero a Capitalei.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că la nivelul Municipiului București se înregistrează un deficit major cu privire la bunurile imobile destinate dezvoltării și implementării unor proiecte în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului și a unor proiecte în domeniul cultural. „Potrivit evidențelor informatizate ale instituției noastre, fostele proprietăți din amplasamentul mai sus menționat au fost trecute în proprietatea statului și administrarea directă a Consiliului popular al Municipiului București, (…) amplasamentul fiind abandonat după 1989 și până în prezent”, prevede documentul.

După 1990, acest amplasament s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii și Cultelor, Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, în prezent fiind în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. „Ținând seama de importanța amplasamentului se va urmări ca prin proiectele ce se vor realiza, și anume Districtul de justiție, sală de concerte, spații administrative, centru de afaceri și zonă verde și de agrement, să se dea vechiului obiectiv abandonat un caracter unitar și reprezentativ pentru imaginea Capitalei”, a precizat Gabriela Firea.

În raportul de specialitate se arată că din suprafața totală a amplasamentului de circa 106.000 mp, o suprafață de circa 4.640 mp a fost achiziționată de Municipiul București prin contracte de vânzare-cumpărare. „Conform informațiilor deținute (…), în perimetrul obiectivului de investiții Esplanada se identifică următoarele situații: foste imobile notificate în baza legilor proprietății; foste imobile restituite în natură; foste imobile pentru care există procese pe rolul instanțelor de judecată; imobile nerevendicate; imobile aflate în proprietatea Municipiului București”, menționează sursa citată.

În octombrie 2015, Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind amenajarea unui „cartier” al Justiției în zona centrală a Bucureștiului, unde să fie concentrate instituții din sistemul judiciar, urmând să fie amenajat și un centru cultural.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...