Primăria Capitalei: reabilitarea colectoarelor principale de canalizare, gata în proporție de 20%

Lucrările de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare a Capitalei sunt realizate în proporţie de 20% au anunţat miercuri reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Primăriei Capitalei, lucrările au început în primăvara anului 2017, iar până în acest moment au fost executate aproximativ 20 de procente din contract.

”Este o lucrare complexă, extrem de importantă pentru oraş, ţinând cont de faptul că aceste colectoare nu au fost niciodată reabilitate. După finalizarea acestor lucrări se va reduce nivelul de infiltraţii în reţeaua de canalizare, cu influenţă benefică asupra mediului şi a  sănătăţii populaţiei şi va fi diminuat riscul producerii de inundaţii în zonele istorice ale oraşului”, a declarat primarul general Gabriela Firea, citată în comunicat.

Proiectul a fost împărţit în 22 de tronsoane, iar în prezent constructorul lucrează la 18 dintre acestea, patru fiind în curs de finalizare. Conform graficului de execuţie, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2018. Lucrarile se realizează pe o lungime de 10,5 km şi au ca scop reducerea nivelului de infiltraţii în reţeaua de canalizare, mărirea capacităţii de transport şi asigurarea debitului de apă uzată tranzitat către Staţia de Epurare de la Glina, dar şi consolidarea structurală şi etanşarea unor tronsoane afectate.

Valoarea contractului este de 63.799.648,46 lei, fără TVA, el fiind atribuit asocierii Tahal Consulting Engineers Ltd. – Triada Prod Impex SRl, lider al asocierii fiind Tahal Consulting Engineers Ltd. În data de 21.12.2016, Gabriela Firea, a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Fondurilor Europene pentru implementarea proiectului „Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare a canalului colector Dâmboviţa (casetă) în Municipiul Bucureşti – Etapă ÎI”, în valoare de 330 de milioane de euro, fără TVA.

Proiectul are în componență șase contracte de lucrări (CL1-CL 6) şi trei contracte de servicii (CS1-CS3), care în prezent se află în diverse stadii de implementare. Unul dintre cele mai importante contracte de lucrări din cadrul proiectului îl constituie cel de proiectare şi execuţie „Reabilitarea colectoarelor principale de canalizare A0 şi B0 (CL3).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.