Preşedintele ASF, audiat în Parlament în scandalul Euroins

Nicu Marcu
Nicu Marcu

Comisia Economică și cea de Buget-Finanțe din Senat audiază conducerea Autorității de Supraveghere Financiară. Venirea șefului ASF, Nicu Marcu, în Parlament, are loc după ce vinerea trecută instituția a anunțat că a cerut inițierea procedurii de faliment în cazul Euroins, liderul pieței de RCA din România.

CITEŞTE ŞI: Ce salarii au șefii ASF

Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, l-a întrebat pe șeful ASF de ce a ridicat abia acum licența Euroins și nu în 2020, după auditul european.

Interogat

„Ați depus plângeri penale, ați constatat că cei de la conducerea Euroins au constatat fapte penale. De ce i-ați mai lăsat în această perioadă să încaseze 2 milioane de euro pe zi? De ce ați mai lăsat ca această companie să încaseze bani, 500 de milioane de euro, din septembrie până astăzi, și suntem în situația în care suntem?”, a spus Zamfir.

Președintele ASF, Nicu Marcu, a luat cuvântul pentru prima dată: „Mă întorc în urmă cu doi ani și jumătate, când am preluat acest mandat la ASF, când lucrurile erau mai expansive decât acum, în sensul că aceste două companii, City Insurance și Euroins, aveau o cotă de piață de aproape 80%. În niciun stat nu există ca două companii să aibă o cotă de piață atât de mare, de 80%”. Și a continuat: „Au practicat tarife foarte mici, nesustenabile, iar companiile serioase s-au retras văzând tactica acestor două companii. Imediat după venirea mea la ASF, am dispus două analize complexe pe ultimii 5 ani pentru aceste două companii. Am început o supraveghere foarte intensă”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.