Premierul Nicolae Ciucă:Ne apropiem de finalul pandemiei!

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis, joi, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii că Guvernul se va asigura că investiţiile în infrastructura spitalicească, în logistica medicală necesară şi în pregătirea de specialitate a resursei umane din sistemul de sănătate se vor materializa, el precizând că pandemia pare acum să se apropie de sfârşit şi, potrivit celui mai probabil scenariu avansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, severitatea COVID-19 se va diminua în timp.

CITEŞTE ŞI: Rafila anunţă valul 6 al pandemiei: O altă tulpină care să se transmită susținut în comunitate!

„Sănătatea reprezintă un factor major pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi, dar şi un indicator important al capacităţii de dezvoltare a societăţii în care trăim. Acest lucru s-a văzut în cei peste 2 ani de pandemie, în care oamenii din întreaga lume au avut de suferit din cauza unui virus care a curmat milioane de vieţi, total imprevizibil şi care a generat nu doar o criză sanitară mondială, ci şi o criză economică, ale cărei efecte vor fi resimţite mult timp de acum înainte”, spune premierul, informează News.ro.

Severitatea COVID 19 se va diminua

Nicolae Ciucă arată că „pandemia pare acum să se apropie de sfârşit şi, potrivit celui mai probabil scenariu avansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, severitatea COVID-19 se va diminua în timp”.

„A fost o perioadă foarte dificilă, în care medicii şi întreg personalul sanitar, alături de alte categorii profesionale, s-au implicat, de multe ori până la epuizare, pentru sănătatea fiecărui pacient şi pentru sănătatea publică. Eforturile lor au contribuit în foarte mare măsură la depăşirea celor 5 valuri pandemice de până acum şi le mulţumesc tuturor pentru aceasta”, afirmă şeful Executivului.

Premierul mai spune că ceea ce consideră foarte important pentru perioada următoare este să adaptăm permanent sistemul de sănătate la nevoile pacienţilor şi la cele mai noi standarde în materie de terapie şi de siguranţă, obiective pe care Guvernul le are în atenţie inclusiv prin Programul de Guvernare şi prin jaloanele şi ţintele pe care România şi le-a propus în cadrul Componentei Sănătate a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Ne vom asigura că investiţiile în infrastructura spitalicească, în logistica medicală necesară şi în pregătirea de specialitate a resursei umane din sistemul de sănătate se vor materializa la termenele pe care ni le-am asumat, pentru că sănătatea românilor nu poate şi nu trebuie să aştepte, este un obiectiv prioritar. Totodată, trebuie să ţinem cont de faptul că problema sănătăţii de suprapune cu multe alte tematici conexe altor domenii, fapt subliniat de altfel de sloganul ‘Planeta noastră – Sănătatea noastră’, sub care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ales să se desfăşoare anul acesta evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii. Grija faţă de mediu este un element important pentru sănătatea populaţiei şi o dovadă de responsabilitate pe care ne-o asumăm prin deciziile la nivelul politicilor pe care Guvernul le promovează, pentru că o criză de mediu poate deveni în orice moment o criză de sănătate”, afirmă şeful Executivului.

Percepţia populaţiei, schimbată

Premierul mai menţionează că perioada de pandemie a schimbat radical percepţia românilor faţă de sănătate, care au început să devină mai atenţi la factorii nocivi pentru sănătate, mai receptivi la abordarea unor comportamente şi stiluri de viaţă sănătoase şi de prevenţie – un semnal important privind priorităţile cetăţenilor.

„Am încredere în medici şi în personalul din sistemul sanitar românesc, care salvează zilnic vieţi sau le redau oamenilor sănătatea, că îşi vor continua cu succes misiunea în slujba vieţii şi le mulţumesc, încă o dată, pentru aceasta!”, mai transmite premierul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.