Premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Mărul discordiei între PNL și USR Plus, proiectul Anghel Saligny

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion. MInistrul  nu a avizat proiectul „Anghel Saligny”. Propunerea de revocare a fost transmisă președintelui Iohannis.

„Nu accept pe nimeni în Guvern miniștrii care să se opună modernizării României. Nu a reușit să se impună în Coaliție. Nu a reușit să-și ducă la sfârșit proiectele, un exemplu e desființarea secției speciale. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu vrei să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului. Nu voi permite ca poporul Român să fie șantajat. Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze”, a spus premierul. El a susținut că-și asumă decizia, potrivit hotnews.ro.

Florin Cîțu a făcut apel la USR-PLUS să nu plece de la Guvernare.

Lucian Bode, interimar la Justiție

Interimar la Justiție va fi Lucian Bode.
Numele lui Stelian Ion a fost vehiculat pentru remaniere în ultimele luni. Nemulțumirile nu au fost doar din partea lui Florin Cîțu, ci chiar a președintelui Klaus Iohannis.

Pe 4 august, președintele Klaus Iohannis l-a criticat pe ministrul Justiției. El  i-a reproșat întârzierea în modificarea legilor justiției și eșecul discuțiilor referitoare la desființarea SIIJ.
„Având în vedere de unde am pornit, pot să spun da, coaliția funcționează. Dar nu funcționează perfect. Sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat. Chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face.

Dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției… nici nu există un proiect acceptat în coaliție. Sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și discută. Este mult de lucru. Dar această formă eu sunt convins că poate să funcționeze”, a declarat atunci Iohannis.

Florin Cîțu, același punct de vedere ca și Klaus Iohannis

Premierul Florin Cîțu s-a poziționat alături de Klaus Iohannis. El a susținut că este de acord cu el „cam cu totul”. Că responsabilitatea pentru blocajul din coaliție legat de legile justiției și de desființarea Secției speciale este a ministrului Justiției. Stelian Ion a reacționat.

El a spus că atât desființarea definitivă a SIIJ, cât și repararea legilor justiției ar fi fost deja realizate dacă toți partenerii din coaliție ar fi respectat programul de guvernare și ar fi pus preț pe opiniile instituțiilor internaționale. El i-a transmis președintelui „rugămintea” de a se implica în depășirea acestui blocaj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.