luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrefectul Capitalei, Speranța Cliseru: s-a creat o confuzie referitoare la violențele din...

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru: s-a creat o confuzie referitoare la violențele din 10 august

-

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat marţi, la audierea din Comisia de apărare din Senat, că este o diferenţă mare între a aproba, la cererea Jandarmeriei, o intervenţie şi a o dispune, în scris, iar în ce privește violenţele din 10 august s-a creat o confuzie.

„Este o diferenţă foarte mare între a aproba la cererea Jandarmeriei o intervenţie şi a dispune o intervenţie în scris. Eu nu am emis niciun ordin”, a afirmat Speranţa Cliseru.

Ea a spus că aşa s-ar putea explica acea „confuzie” a ministerului, conform căreia ea a emis un ordin. „Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie. În legătură cu ce cine şi ce argumente – nu au fost decât solicitări de a semna, nu mi s-a spus de ce, nu am avut aceste discuţii. Nu există… nu a acţionat cineva să mă convingă, au fost anumite solicitări pe parcursul… nu cred că pot să fiu considerată eu că am intrat într-un joc, eu mi-am făcut datoria, eu am fost învestită de primul ministru să apăr şi să respect legislaţia, Constituţia, ordinea publică, deci eu îmi respect absolut atribuţiile pentru care ocup această funcţie şi vă spun că nu am participat şi nu voi participa niciodată la niciun fel de jocuri politice sau de altă natură. Spun întodeauna adevărul pentru că nu mă bazez pe sprijinul nimănui”, a afirmat Speranţa Cliseru, la audierea în Comisia de apărare din Senat.

Ea a spus că încă din luna iunie au fost solicitări din parte unei ONG din străinătate, de a organiza un miting cu un milion de oameni. „Prima reacţie a comisiei de la nivelul Capitalei a fost să respingă pentru că fizic nu încăpeau în Piaţa Victoriei un milion de oameni”, a afirmat prefectul.

Întrebată ulterior de jurnalişti dacă au fost depăşiri ale atribuţiilor de serviciu la violențele din 10 august, Cliseru a spus că nu poate aprecia: „Eu mi-am făcut treaba mea, nu eu apreciez. Nu mă puneţi pe mine să fac aprecieri cu privire la colegii mei. Bănuiesc că fiecare, şi Jandarmeria a acţionat în baza reulamentelor, procedurilor dumnealor şi a legii, eu la fel…”

De asemenea, întrebată dacă în opinia sa a fost modificată ora în jurnalul intervenţiei: „Eu nu am văzut documentele după ce au plecat din faţa mea, deci nu pot să vă spun ce s-a modificat, dacă s-a modificat. Nu ştiu dacă unii mint, alţii probabil că au vrut să schimbe adevărul şi alţii au fost dezinformaţi. În tot lanţul acesta sunt şi oameni nevinovaţi care au luat de bun ce le-au spus alţii, nu cred că toată lumea este într-un complot aşa…”.

Întrebată la ce s-a referit când ar fi spus într-o înregistrare că ministrul Carmen Dan minte, Cliseru a răspuns: „Nu în sensul acesta, deci la întrebări insidioase, nu în sensul acesta. Era o neconcordanţă între afirmaţiile ministerului – că nu ministrul răspunde în mod personal …. legată de ora intervenţiei de forma actului”

Ea a mai spus, în faţa jurnaliştilor, că a aprobat ordinul bazându-se pe situaţia care era la ora aceea în desfăşurare. „Situaţie este prezentată că eu nu m-am dus pe stradă să constat cu ochii mei că nu aveam cum să fac lucrul acesta. Eu nu consider că am fost minţită până când nu se face dovada că am fost minţită. Când sunt acte semnate de persoane din mai multe instituţii se bazează pe încrederea între instituţii”, a spus ea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...