sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrahova. Bărbat internat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de...

Prahova. Bărbat internat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește

-

Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti.

El le-a spus medicilor că a mâncat

cu peşte. Tratamentul necesar a fost adus de la un spital din Republica Moldova, deoarece în România nu există antidotul pentru toxina botulinică. Pacientul are 51 de ani, este din oraşul Urlaţi. Pe 9 aprilie el a mâncat două conserve cu peşte, primele simptome apărând în ziua următoare, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Ploieşti, Andrei Ilinca. Iniţial, bărbatul a mers la Spitalul orăşenesc Urlaţi, unde a primit tratament pentru simptomele digestive. Dar în timpul tratamentului au apărut şi simptomele neurologice, nu putea înghiţi şi ridică pleoapele, fiind trimis la spital la Ploieşti. Reprezentanţii Spitalului Judeţean au solicitat antitoxină botulinică, dar pentru că aceasta nu s-a găsit în România, spitalul a primit două doze de la Spitalul de boli infecţioase din Chişinău, potrivit ziare.com.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...