Poluare de amploare în București. Primăria Capitalei riscă o amendă de 100.000 de lei

Garda de Mediu vrea să amendeze Primăria Capitalei cu 100.000 de lei, municipalitatea fiind acuzată de comisari în numeroase rânduri că nu face un plan de măsuri pentru a combate poluarea din București.

Indicele publicat duminică de site-ul AerLive este la 100. Andrei Corlan, comisar șef la Garda Națională de Mediu, a declarat că Primăria Capitalei amână planul de ani de zile, potrivit digi24.ro.

„Avem 3 zile de calm atmosferic, care nu e favorabil pentru dispersia poluanților. Agenția de mediu a trimis de 14 notificări primăriei Capitalei referitor la încărcare concentrației aerului”, a spus el. „Cauzele principale sunt constituite din trafic. Dacă ne uităm pe monitorizarea de la Agenția de Protecția Mediului, vedem că cel mai poluat aer îl avem în vestul Bucureștiului și în nord, zonele Pipera și Giulești. Știm cum e situația traficului din zona respectivă. Garda de Mediu a stabilit 7 măsuri. PMB trebuia să realizeze un plan de măsuri urgente, cu efect în reducerea emisiilor de pulberi de suspensie generate de traficul rutier, cu precădere de traficul greu, inclusiv prin restricționarea traficului dacă sunt creșteri sau depășiri ale valorilor limită”, a explicat Corlan.

Acesta este convins că PMB va primi săptămâna viitoare, probabil mâine, sancțiune pentru nerealizarea măsurilor”.

„Singurul lucru pe care l-a făcut Primăria Capitalei a fost să obiecteze la măsurile pe care le-m impus. Probabil că PMB va avea sancțiune 100 de mii de lei din partea Gărzii Naționale de Mediu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.