Poliţist judiciar rănit cu arma pe care o expertiza: S-a deschis dosar penal!

Un poliţist criminalist din judeţul Galaţi s-a rănit în timp ce expertiza o armă neletală. Arma s-a rabatat automat, iar poliţistul, a suferit o fractură prin strivire a degetului, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

„La data de 5 decembrie 2023, în jurul orei 09:00, un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galaţi, având calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul Criminalistic, în timp ce efectua la locul de muncă o expertiză criminalistică la o armă neletală, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, pe care o manevra la rece (fără proiectilul metalic tip alică) şi care prezenta defecţiuni şi avea un sistem atipic la sistemul de siguranţă, s-a accidentat la degetul arătător de la mâna stângă, în momentul în care arma s-a rabatat automat”, a transmis, joi, IPJ Galaţi.

Sursa citată a precizat că bărbatul a anunţat incidentul şefului nemijlocit, iar apoi s-a deplasat la Secţia de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Şi-a strivit degetul

„Întrucât acesta a suferit o fractură prin strivire a degetului a fost supus unei intervenţii chirurgicale, după care a rămas internat până în data de 06.12.2023, când a fost externat”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, împreună cu un expert criminalist şi responsabilul pe linie de securitate şi sănătate în muncă, au efectuat cercetarea la faţa locului, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest incident în cadrul dosarului penal întocmit pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.