Poate de data asta e cu noroc. Municipalitatea încearcă din nou să înfiinţeze Asociaţia de Transport Bucureşti

linii preorășenești Expresul de Măgurele

TransportLa patru ani de când a fost dată legea de înfiinţare a Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (ATMB), ea nu este funcţională. Consilierii generali încearcă din nou să reîncălzească ciorba. Un proiect de hotărâre în acest sens se regăseşte pe ordinea de zi a ședinței de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Câteva dintre obiectivele asociației sunt: să reabiliteze și modernizeze infrastructura de transport, să dezvolte serviciul de transport local de persoane în interiorul localităților și între localitățile membre ale asociației pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, precum și să realizeze în comun proiecte de investiții publice de interes zonal sau regional, să elaboreze și aprobe Strategia de Dezvoltare a Serviciului Public de Transport Local din cadrul asociației, să reducă impactul negativ social și de mediu în ceea ce privește proiectele de infrastructură de transport.

Potrivit proiectului de hotărâre, Asociația de Transport Metropolitan București se constituie în scopul înființării și gestionării în comun a Serviciului public de transport local din cadrul asociației, pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, respectiv stabilirii politicilor vizând planificarea strategică, monitorizarea și avizarea activităților privind controlul funcționării serviciilor publice de transport de călători în zona metropolitană București-Ilfov și zona de influență în transport a Capitalei pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie, metrou, trenuri regionale, transport naval și alte mijloace de transport terestre, pe apă și suspendate.

Ținând cont de situația actuală în care se desfăşoară transportul public de persoane în regiunea București-Ilfov, precum și de necesitatea realizării unui sistem de transport integrat în regiune, un număr important de reprezentanți ai primăriilor din județul Ilfov și-au exprimat intenția ca acestea să coopereze și să se asocieze. Aceasta în condiţiile în care, atunci când se afla în coordonarea Ministerului Transporturilor, ATMB nu a funcţionat şi din cauza faptului că primarii din Ilfov nu au vrut să contribuie financiar la bugetul ei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.