Plantație de cannabis în județul Dâmbovița

 Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova .

Este vorba de un dosar de trafic de droguri de risc. Anchetatorii au ridicat 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis.

Plantaţie de cannabis  pe o suprafaţă de 6 hectare


Potrivit unor comunicate transmise, vineri, de IGPR şi DIICOT, doi bărbaţi de 52 şi 44 de ani sunt cercetaţi în acest dosar. Cei doi au înfiinţat, in judeţul Dâmboviţa, o plantaţie de cânepă cu conţinut ridicat de THC.

Aceasta era pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare în localitatea Morteni. Ea a fost înfiintată în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică. Ea nu era destinată pieţei de consum.

„În cursul lunii septembrie, plantaţia a ajuns la maturitate. Astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia. S-au folosit lucrători zilieri de pe raza localităţii în care a fost înfiinţată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locaţii de pe raza judeţelor Ilfov şi Prahova”, precizează sursele citate.

 Unul dintre inculpaţi a fost reţinut pentru 24 de ore

În urma descinderilor au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă. Dar şi o tonă de masă verde care a fost sigilată corespunzător.

Unul dintre inculpaţi a fost reţinut pentru 24 de ore Instanţa a dispus ulterior măsura arestului la domiciliu. Iar faţă de celălalt a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.