Peste 300 școli din București nu au autorizaţie ISU, iar 67 nu au pază

Peste 300 școli din București nu au autorizaţie ISU
SURSA: Google

O statistică a Inspectoratului pentru Situații București arată o situație îngrijorătoare. Din totalul de 419  unități de învăţământ de stat, 317 nu au autorizaţie ISU până în prezent. Doar 8 unităţi sunt autorizate, alte 19 fiind în curs de autorizare. 81 dintre unităţi nu fac obiectul autorizării.

An școlar nou, metehne vechi

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilvov, noul an școlar 2019-2020 începe cu probleme la sute de unități de învățământ. În mod incredibil, din 419 de școli doar 8 unităţi sunt autorizate, iar alte 19 fiind în curs de autorizare.

Pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, clădirile unităților de învățământ trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru evacuarea în siguranţă a copiilor în cazul unui incendiu. Potrivit ISU, trebuie să existe mai multe ieşiri, scări exterioare, uşi anti-panică, pereţi realizaţi din materiale rezistente la foc pentru căile de evacuare, precum și sisteme de detecţie fum și stingătoare.

Școli fără pază

Sunt probleme și la capitolul siguranță elevi. Reprezentanţii ISU transmit că în București 67 unităţi de învăţământ funcţionează fără niciun fel de pază.

De asemenea, 107 instituţii au pază proprie, 194 asigură acest serviciu prin intermediul unor societăţi specializate, 112 au pază mixtă şi 378 cu supraveghere video.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.