Peste 100 de cetăţeni străini, păcăliţi de români cu 3 milioane de euro!

Euro. Sursa foto: pixabay.com
Euro. Sursa foto: pixabay.com

Mai mulți români sunt acuzați că au păcălit peste 100 de cetățeni străini cu 3 milioane de euro. Totul a început după ce autoritățile din Spania au emis un ordin european de anchetă.

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut, pe 13 iulie, 6 percheziții la locuințele a 6 persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălarea banilor.

CITEŞTE ŞI: București. Un bărbat care avea 8 kilograme de canabis, retinut de DIICOT

Cauza penală a fost deschisă în urma transmiterii de către autoritățile din Spania a unui ordin european de anchetă, care privește mai mulți cetățeni români.

Deschideau carduri bancare

Din cercetări a reieșit că suspecții ar fi fost implicați în deschiderea unui număr mare de conturi bancare, ce ar fi fost folosite ulterior pentru diferite transferuri de bani, obținuți prin inducerea în eroare a unor persoane, prin postarea de anunțuri fictive.

În cauză, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 stick-uri de memorie, 3 laptop-uri, 2 telefoane și 16 cartele SIM/suporturi cartelă, precizează IGPR, citați de Mediafax.

DIICOT anunță că românii sunt suspectați că au fost implicați în postarea pe internet de anunțuri fictive pentru inducerea în eroare a mai multor persoane vătămate, până acum fiind identificate 114 persoane vătămate din Polonia, Elveția, Portugalia, Germania și Grecia.

Suspecții au fost audiați în Vâlcea și Pitești.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.