Percheziții la proxeneți din Dâmbovița

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Dâmbovița, fac 3 percheziții domiciliare în județul Dâmbovița, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, în formă continuată.

Potrivit cercetărilor efectuate, în perioada iunie 2021 – decembrie 2023, un bărbat ar fi recrutat, prin metoda loverboy, o femeie. După începerea unei relații de concubinaj el ar fi exploatat-o sexual, obligând-o, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția atât în țară, cât și în Marea Britanie, Danemarca și Elveția. De asemenea, începând cu luna august 2022 și până în martie 2023, folosind același mod de operare, bărbatul ar fi recrutat o altă femeie, pe care ar fi obligat – o să practice prostituția în Copenhaga, Danemarca. Sumele de bani obținuți prin prostituție au fost luate de bărbat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat mai multe înscrisuri relevante pentru documentarea activității infracționale, resturi de țigarete susceptibile a conține materie vegetală. Audierile vor avea loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor Dâmbovița – Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliţia Română. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, de cel al luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.