Percheziţii la Primăria Sectorului 5. Sunt vizate fapte într-un dosar privind acordarea de ajutoare sociale

Primăria Sectorului 5 Primăria Sectorului 5 este în atenția anchetatorilor. Procurorii Parchetului Bucureşti şi poliţiştii fac 25 de percheziţii, între care şi la Primăria Sectorului 5, într-un dosar privind procedura de acordare a unor ajutoare sociale.

Parchetul Tribunalului Bucureşti arată, într-un comunicat de presă, că în această cauză se efectuează urmărirea penală pentru posibila săvârşire a unor „infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, în legătură cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale”.

La percheziţii participă procurori şi 120 de poliţişti. Cercetările sunt făcute de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Primarul Sectorului 5 a precizat că, din ce a aflat de la anchetatori, există mandate de aducere pentru câţiva directori de la Direcţia Socială. Vanghelie a spus că verificările nu au legătură directă cu el, Direcţia Socială fiind subordonată Consiliului Local.

Marian Vanghelie a mai spus că toate direcţiile din Primărie sunt verificate anual de Curtea de Conturi şi, până acum, nu a fost semnalată nicio neregulă.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.