Percheziții în Dâmbovița și în alte județe în dosarul permiselor de conducere obținute fraudulos. Romeo Ursu, zis ”Boenică”, printre liderii grupării

sursa foto: Politia Romana
sursa foto: Politia Romana

Percheziții în Dâmbovița și în alte județe în dosarul permiselor de conducere obținute fraudulos.Opt persoane au fost reţinute în dosarul permiselor de conducere obţinute în mod fraudulos. Ele urmeaza  să fie prezentate joi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Alte 26 de persoane au fost plasate sub control judiciar.”Au fost reţinute si vor fi prezentate în cursul acestei zile, cu propunere de arestare, 8 persoane. Faţă de alte 26 de persoane, s-a dispus control judiciar”, anunţă IPJ Prahova. Acest lucru după ce miercuri au avut loc 60 de percheziţii în Bucureşti şi în opt judeţe.

26 de persoane au fost plasate sub control judiciar

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, au făcut, miercuri, 61 de percheziţii domiciliare. Este vorba de municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoşani, Dolj şi Constanţa. Ele vizeaza o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fals în înscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mită şi dare de mită, potrivit stiripesurse.ro.

Romeo Ursu, zis ”Boenică”, printre liderii grupării

Surse din anchetă afirmă că printre liderii grupării s-ar afla Romeo Ursu. El este  cunoscut sub numele de ”Boenică”. El este cel care a fost dat în urmărire în urmă cu 12 ani. Acesta este acuzat de înşelăciuni în domeniul imobiliar. El este  în Iordania. Opt persoane au fost reţinute în dosarul permiselor de conducere obţinute în mod fraudulos, urmând să fie prezentate joi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Alte 26 de persoane au fost plasate sub control judiciar.”Au fost reţinute si vor fi prezentate în cursul acestei zile, cu propunere de arestare, 8 persoane. Faţă de alte 26 de persoane, s-a dispus control judiciar”, anunţă IPJ Prahova. Acest lucru după ce miercuri au avut loc 60 de percheziţii în Bucureşti şi în opt judeţe.

61 de percheziţii domiciliare ale oamenilor legii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, au făcut, miercuri, 61 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti. Dar şi judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoşani, Dolj şi Constanţa. Este vorba de o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fals în înscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mită şi dare de mită.

Surse din anchetă afirmă că printre liderii grupării s-ar afla Romeo Ursu. Cunoscut sub numele de ”Boenică”. El a fost dat în urmărire în urmă cu 12 ani. Acesta a fost  acuzat de înşelăciuni în domeniul imobiliar, el aflându-se în Iordania.

Ce au descoperit oamenii legii

S-a stabilit faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, s-a constituit, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Ilfov şi a municipiului Bucureşti, un grup infracţional organizat. El era  constituit iniţial din 9 membri (cetăţeni români şi străini). La care ulterior au aderat şi alţi cetăţeni români. Grupul este  profilat pe săvâşirea unor infracţiuni din sfera criminalităţii informatice. Precum şi infracţiuni de fals şi de corupţie. Scopul grupului l-a reprezentat obţinerea de venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost şi în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România”, arată DIICOT.

Cum se obţineau permisele de conducere

Persoanele interesate de obţinerea unor permise de conducere puneau la dispoziţia membrilor grupării datele personale, o fotografie şi un specimen de semnătură. Ele erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Documentele întocmite fraudulos erau expediate în România. Iar cetăţenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de româneşti.

Procurorii spun că suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 de euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetăţenii români şi străini implicaţi.

Au fost identificaţi peste 50 cetăţeni români care fie au obţinut permise româneşti. Fie au depus documentele la autorităţile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit. O parte dintre aceştia fiind deja semnalaţi cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulaţiei rutiere.

79 de persoane, la audieri

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost duse pentru audieri un număr de 79 de persoane. Opt persoane au fost reţinute în dosarul permiselor de conducere obţinute în mod fraudulos,. Ele vor fi prezentate joi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Alte 26 de persoane au fost plasate sub control judiciar.

”Au fost reţinute si vor fi prezentate în cursul acestei zile, cu propunere de arestare, 8 persoane. Faţă de alte 26 de persoane, s-a dispus control judiciar”, anunţă IPJ Prahova.

După ce miercuri au avut loc 60 de percheziţii în Bucureşti şi în opt judeţe.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, au făcut, miercuri, 61 de percheziţii domiciliare. Respectiv  în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Dâmboviţa,. Dar si Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoşani, Dolj şi Constanţa. Este vorba de o cauză care vizeaza destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fals în înscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mită şi dare de mită.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.