Pelerinajul luminii de Sfântul Andrei, la Galați

sursa: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Peste 200 de studenţi au participat marți noapte la pelerinajul luminii, procesiune dedicată Sfântului Apostol Andrei, patronul Spiritual al Galaţiului. 

Îmbrăcaţi în costume populare, tinerii au pornit la drum cu făclii şi lumânări aprinse. Procesiunea a pornit din faţa Catedralei şi s-a încheiat la biserica seminarului teologic, acolo unde tinerii au fost întampinati cu prescuri şi colaci.

La deschiderea procesiunii a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în fruntea celor peste 200 de tineri studenţi din Galaţi, din Republica Moldova şi Ucraina, unii dintre ei îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular românesc.

De la Catedrala Arhiepiscopală, tinerii entuziaşti cu icoana celui dintâi chemat dintre Apostoli, cu torţe şi lumânări aprinse în mâini au plecat către Capela Seminarului Teologic Ortodox ocrotită de Sfântul Apostol Andrei, intonând pe tot parcursul procesiunii troparele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ şi alte cântări bisericeşti.

La sosirea în locaşul de cult din incinta seminarului gălăţean, studenţii pelerini au fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora le-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei“, şi au primit cu toţii litie de la preoţii profesori slujitori, binecuvântată în cadrul slujbei de priveghere închinată Apostolului românilor.

Prin acest pelerinaj, tinerii studenţi doresc, an de an, să aducă prinos de mulţumire Sfântului Andrei, pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu şi să arate într-un chip văzut lumina izvorâtă din viaţa şi propovăduirea sfinţilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.