Patriarhul Daniel, primul mesaj către români: Vaccinaţi-vă!

Foto: Patriarhul Daniel. Foto: sursa: baslica.ro
Foto: Patriarhul Daniel. Foto: sursa: baslica.ro

Patriarhul Daniel a spus sâmbătă seară, la ceremonia de primire a Sfintei Lumini, că intrarea mai multor credincioşi în Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim a fost posibilă şi pentru că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, au fost relaxate măsurile.

Îndemn la imunizare

Patriarhul a adresat un îndemn la imunizare. El a spus că „Incepând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi. Care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte”.

„Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să între în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi. Printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (…) Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi.

Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor. Și anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt. Și datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

Un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor

Patriarhul a apreciat că acesta „este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”.

„Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini. Desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte. Ne rugăm Preasfintei Treimi că să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă. Dar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alţi. Să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii. Pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu. Dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Procesiune de primire a Sfintei Lumini Catedrala Patriarhală

O procesiune de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de către Patriarhul Daniel a avut loc sâmbătă la Catedrala Patriarhală.

Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a ajuns sâmbătă la Bucureşti.

La Aeroportul Internaţional Otopeni, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, a aşteptat pentru a distribui Sfânta Lumină din candelă adusă de la Sfântul Mormânt delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Este al 12-lea an consecutiv în care Sfânta Lumină este adusă în România. Tradiţia este instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009.

În acest an, Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, în jurul orei 13,55, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.