Parlamentul European a decis: Salariile nu vor mai fi secrete!

candidații PSD la europarlamentare alegeri europarlamentare 2019

Parlamentul European a votat, joi, o directivă potrivit căreia salariile nu vor mai fi secrete, iar angajatorii trebuie să ia măsuri la diferențe mai mari de 5% între bărbați și femei.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă, lăudată de pro-ruşi: Păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European!

Potrivit noii directive, angajatorii vor trebui să divulge angajaților informații utile pentru a compara salariile și a expune diferențe de remunerare între femei și bărbați.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, normele prevăd că lucrătorii și reprezentanții lucrătorilor vor avea dreptul de a primi informații clare și complete despre nivelurile de salarizare individuale și medii, defalcate în funcție de gen.

Remunerarea

Salariul secret va fi interzis, căci nu ar trebui să existe clauze contractuale care să împiedice lucrătorii să își divulge remunerația sau să solicite informații despre aceeași categorie sau alte categorii de remunerare a lucrătorilor, precizează sursa citată.

În ceea ce privește aspectele legale legate de remunerare, sarcina probei se transferă de la lucrător la angajator.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.