Palmă pentru Justiția din România: Milionarul Săvulescu, lăsat liber în Mykonos

Judecătorii greci au decis ca Dragoș Săvulescu să fie pus sub control judiciar în Grecia, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. El nu poate părăsi Grecia până când nu va fi judecată cererea de predare în România.

Săvulescu a fost arestat luni în Grecia, dar fiind că România a emis un mandat european de arestare pe numele său ca urmare a condamnării la cinci ani și jumătate de închisoare pentru corupție.

Dragoș Săvulescu a fost prins în insula grecească Mykonos după ce iubita lui, Angela Martini, a postat fotografii pe Instagram cu el. El a fost condamnat la 5 ani și jumătate de detenție în dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţii.

Decizia definitivă a Înaltei Curți a fost luată de un complet din care a făcut parte și judecătorul Ionuț Matei, în februarie 2019. Inculpații au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro.

A fugit în Italia înainte de condamnare

Săvulescu a fugit însă în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu 3 ani din pedeapsă în baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu 2 ani și jumătate (sub 3 ani), i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.